Bästa VPN i Sverige

Jämförande granskning av Sveriges bästa VPN-leverantörer

Dom bästa vpn-leverantörerna.

Det finns många VPN-tjänster på marknaden, och det kan vara en utmaning att välja den som passar dig bäst. För att hjälpa dig i ditt val har vi genomfört omfattande granskningar och identifierat de fem bästa VPN-tjänsterna baserat på flera viktiga faktorer. Vår bedömning har omfattat aspekter som säkerhet, integritet, loggningspolicy, antal tillgängliga servrar, hastighet, anslutningsstabilitet, användarvänlighet, pris och kompatibilitet med streamingtjänster som Netflix och svenska TV-kanaler.

VPN-leverantör jämförelse

Vi uppskattar prisförändringar baserat på tidigare priser hos VPN-leverantörer!

Leverantör Betyg Prisklass Hastighet Svenska serverar
HostUp logotyp 4,9/5
Något dyrare Snabbast Ja
HostUp logotyp 4,8/5
Mellan Snabb Ja
HostUp logotyp 4,7/5
Billig Mellan Ja
HostUp logotyp 4,5/5
Mycket billig Något seg Ja
HostUp logotyp 4,5/5
Billig Något seg Nej

Bästa VPN-leverantörerna i Sverige:

1. ExpressVPN

BÄST I TEST

Vår omfattande granskning har placerat ExpressVPN i toppen som den bästa VPN-tjänsten för Sverige, och det finns goda skäl till det.

Stabilitet och Snabbhet över Hela Världen

ExpressVPN imponerar med sin breda serverinfrastruktur, inklusive servrar i Sverige. Dessa servrar är inte bara pålitliga och stabila, utan också mycket snabba. Användarvänligheten är i toppklass, vilket gör hela VPN-upplevelsen smidig.

Höga Säkerhets- och Integritetsstandarder

Med en hög nivå av kryptering, 265-bitars AES-kryptering för att vara exakt, erbjuder ExpressVPN en oöverträffad säkerhetsnivå. Din integritet är i trygga händer när du använder deras tjänst. Även om många andra VPN-tjänster också erbjuder liknande säkerhetsfunktioner, håller ExpressVPN en stark position.

Netflix och Snabb Streaming

För de som vill streama Netflix i USA är ExpressVPN ett av de bästa valen. De har alltid tillräckligt många IP-adresser för att komma förbi Netflix-blockeringen, och hastigheten är så hög att din streamingupplevelse blir lika bra som på ditt hemmanätverk.

Högsta Hastighet och Stabilitet

ExpressVPN har toppat vår hastighetstestning bland alla VPN-tjänster. Det gäller inte bara den övergripande hastigheten, utan även anslutningstiden till servrarna. Det går snabbt och smidigt. Anslutningen är också extremt stabil, och vi har aldrig upplevt någon anslutningsavbrott, vilket är en vanlig företeelse hos andra VPN-tjänster.

Universal Användbarhet på Alla Enheter

En av de stora fördelarna med ExpressVPN är dess universalitet. Tjänsten fungerar på alla enheter, oavsett om du använder PC, Mac, Android, iPhone, surfplattor eller spelkonsoler. Den breda kompatibiliteten gör det bekvämt att använda ExpressVPN oavsett din enhet.

Användarvänlighet och Kundservice

Användarvänligheten är en höjdpunkt hos ExpressVPN. Du får till och med tillgång till en hastighetsmätare för att följa din anslutningsprestanda. Om snabbare IP-adresser är tillgängliga, får du automatiska förslag för en kompromisslös upplevelse. Kundtjänsten är också tillgänglig 24/7 om du har några frågor eller behöver hjälp.

Säker Basering och Pengarna Tillbaka Garanti

ExpressVPN har sitt huvudkontor på Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att följa europeiska eller amerikanska jurisdiktioner som kräver att känslig information loggas och delas. De erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket ger dig extra trygghet.

Prisvärda Kvalitet

Enda nackdelen är att ExpressVPN kan vara något dyrare än genomsnittet. Men med tanke på den överlägsna kvaliteten du får, är prisskillnaden väl värd det. ExpressVPN är verkligen en investering i din online-säkerhet och frihet.

2. NordVPN

ENKEL & KVICK

Nordvpn

NordVPN har länge varit en av de ledande aktörerna på VPN-marknaden och kommer näst efter ExpressVPN i vårt betyg av Sveriges bästa VPN-tjänster.

Säkerhet i Fokus: Dubbelkryptering och Integritet i Panama

NordVPN sticker ut med sitt fokus på säkerhet och integritet. De erbjuder något unikt, nämligen dubbelkryptering. Det innebär att din trafik inte bara riktas genom en server utomlands, utan genom två olika servrar för extra lager av kryptering. Precis som ExpressVPN använder även NordVPN en imponerande 265-bitars AES-kryptering.

En annan viktig fördel är att NordVPN är baserat i Panama. Där många andra VPN-tjänster opererar från Europa eller USA, finns det lagar som kräver att de loggar användaraktivitet. NordVPN undgår dessa lagar genom sin bas i Panama, vilket säkerställer din integritet.

Enkelhet är Nyckeln till NordVPNs Framgång

NordVPN kan beskrivas som ett enkelt VPN-program, och det är en styrka. Många VPN-tjänster har onödigt komplicerade funktioner, medan NordVPN fokuserar på att ge användarna det de behöver utan krångel.

Snabba Servrar och Många i Sverige

NordVPN imponerar också med snabba serverhastigheter. Oavsett om du vill strömma svensk TV utomlands, spela spel eller surfa, upplever du minimal fördröjning. Anslutningen till servrarna är snabb och NordVPN uppdaterar regelbundet sina servrar för att stödja tjänster som Netflix och fungera i länder som Kina.

NordVPN satsar på de nordiska länderna och erbjuder därför ett brett utbud av svenska servrar. Detta är särskilt fördelaktigt för nordiska användare utomlands som vill komma åt svenskt innehåll, då fler servrar innebär bättre chanser att hitta den snabbaste anslutningen.

Prisvärd Kvalitet och Riskfri Garanti

NordVPNs pris är också noterbart, med månatliga kostnader på cirka 100 kronor. För längre prenumerationer finns betydande rabatter tillgängliga. Dessutom erbjuder de en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan prova tjänsten utan risk. Om vi jämför vad du får för pengarna, är NordVPN en stark kandidat som en av de bästa VPN-tjänsterna i Sverige.

3. Surfshark

BILLIG & ENKEL

I vårt test har Surfshark visat sig vara en imponerande VPN-tjänst som kan mäta sig med de bästa i Sverige. De levererar alla grundläggande funktioner, inklusive noll loggning och en Kill Switch, men går ett steg längre för att förse användarna med extra fördelar.

Användarvänligt Gränssnitt

En av Surfsharks starkaste sidor är dess användarvänliga gränssnitt. Oavsett om du använder PC-versionen eller surfar från din mobila enhet (Android eller iOS), erbjuder de en bekväm och smidig användarupplevelse. Detta är en funktion som många VPN-tjänster kämpar med.

Brett Serverurval

Surfshark har servrar i hela 50 olika länder, vilket är mer än genomsnittet i branschen (som vanligtvis ligger runt 30 länder). Dessa servrar, över 500 stycken totalt, är utspridda över världen (även i Sverige) och ger dig möjlighet att välja de snabbaste och mest pålitliga, vilket är särskilt viktigt för en smidig streamingupplevelse.

Hastighet och Prestanda

En av de vanligaste farhågorna med VPN-tjänster är hastighetsnedgången, men med Surfshark behöver du inte oroa dig. Oavsett om du är en gamer, streamar filmer i HD eller helt enkelt surfar på nätet, kommer du knappt märka av hastighetsminskningen. Surfshark gör ett utmärkt jobb med att minimera den hastighetsnedgången som är naturlig med VPN-användning.

Fördelaktiga Priser och Garanti

Surfshark erbjuder prisvärda alternativ, särskilt om du väljer längre prenumerationer. Priset kan sjunka till mindre än 20 kronor per månad, vilket gör det till ett av de mest prisvärda alternativen bland de bästa VPN-tjänsterna i Sverige. De erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket ger dig möjlighet att prova tjänsten utan risk.

4. CyberGhost

VETERAN & HÖG SÄKERHET

cyberghost

Även om CyberGhost är en av de äldre spelarna på VPN-marknaden, har de visat att de är långt ifrån ur form. Under 2018 ökade de sin serverkapacitet med imponerande 150%, och idag har de hela 3 000 servrar i 60 olika länder. Det kanske inte är det största nätverket, men det är mer än tillräckligt för de flesta användare.

Mångsidig Användning

CyberGhost erbjuder en unik möjlighet att använda din prenumeration på upp till 7 enheter samtidigt. Detta är en generös gräns jämfört med många konkurrenter som vanligtvis tillåter mellan 2 och 4 enheter. Med CyberGhost kan du vara ansluten på din PC, surfplatta, mobiltelefon, spelkonsol och tre andra enheter samtidigt. Det gör det enkelt att hantera dina säkerhetsbehov utan att behöva logga ut och in på olika enheter.

Toppsäkerhet

Med 256-bitars kryptering på samma nivå som den amerikanska armén, erbjuder CyberGhost en hög nivå av säkerhet. De har även en kill-switch-funktion som säkerställer att du automatiskt loggas av nätverket om VPN-tjänsten skulle sluta fungera, vilket håller din integritet skyddad.

Stark Sekretesspolicy

CyberGhost bygger sin tjänst på en noll-loggningspolicy, vilket innebär att de inte sparar någon av dina aktiviteter eller personlig information. Detta är särskilt viktigt med tanke på deras bas i Rumänien, där de inte är underkastade några påtvingade datalagringslagar.

Användarvänligt Gränssnitt och Snabb Anslutning

CyberGhost erbjuder en användarvänlig upplevelse från start till mål. Att ladda ner, registrera och ansluta till IP-adresser är en enkel process. Dessutom är de snabba när det gäller att ansluta till IP-adresser, så du kan komma igång med dina aktiviteter nästan omedelbart. Med CyberGhost vid din sida kan du surfa på nätet på dina villkor, med försäkran om att din information förblir skyddad.

5. ZenMate

MYCKET BILLIG

Zenmate

ZenMate, en prisvärd VPN, ägs av Kape Technologies, samma företag som CyberGhost. Med nyligen övertagande siktar de på att göra ZenMate mer pålitlig och populär.

ZenMate erbjuder servrar i ca 30 länder, liknande ProtonVPN. Tillägg för Chrome och Firefox finns. Säkerheten inkluderar loggfri policy, DNS-skydd och kill switch.

Det finns en gratis 7-dagars tjänst för enkel streaming, men för allround-användning rekommenderas betalversionen, $9/månad eller $5/månad vid längre prenumeration.

Sammanfattningsvis, ZenMate presterar likvärdigt med ProtonVPN men kanske inte det bästa alternativet för svenska användare. NordVPN kan vara ett mer prisvärt val.

9 kr/mån

Vad är VPN?

VPN är ett engelskt begrepp som står för Virtual Private Network. På svenska kallas det kort och gott för ett virtuellt privat nätverk. Konceptet har tagit Sverige med storm eftersom det medfört ett stort antal fördelar. En VPN kan nämligen förse dig med många tjänster på en och samma gång. De funktioner som finns inbyggda i VPN är till exempel säkerhet i form av kryptering, borttagning av geo-blockering, så att du kan se innehåll från andra länder, och inte minst en ökad integritetsnivå när du surfar på nätet. Du får alltså alla dessa funktioner i ett paket, och du behöver inte köpa separata prenumerationer för att kunna använda dem.

Hur väljer jag rätt VPN?

När du letar efter rätt VPN-tjänst kan det vara överväldigande med alla alternativ som finns. Denna guide kommer att hjälpa dig att göra det bästa valet genom att ta hänsyn till viktiga faktorer som kryptering, sekretess, hastighet, utbud av IP-adresser, kostnader, tillgängliga enheter och kundservice. Innan du väljer en VPN-tjänst är det viktigt att identifiera dina specifika behov. Använder du VPN för säkerhet, streaming, integritet eller anonymitet? Definiera dina mål för att hitta den bästa passande tjänsten.

Hitta den bästa VPN-tjänsten genom provperioder

Det finns många bra VPN-tjänster på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. För att göra det enklare, dra nytta av de provperioder som många VPN-leverantörer erbjuder. Du kan testa tjänsten under en begränsad period och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Det är viktigt att komma ihåg att varje person har olika krav. Du kanske prioriterar användbarheten över antalet servrar eller priset över rankningen. Prova och utvärdera olika tjänster själv, gratis, för att göra det bästa valet baserat på din egen erfarenhet.

Fördelarna med VPN

  • Säkerhet på nätet: VPN gör det svårt för hackare och regeringar att spåra din internetaktivitet genom att dirigera din trafik via andra servrar.
  • Undvika geo-blockering: Du kan få tillgång till geo-blockerat innehåll, som amerikansk Netflix, oavsett var du är.
  • Ökad sekretess: Genom att använda en annan IP-adress och server ökar du din online-integritet och skyddar din identitet.

Ska jag välja en gratis eller betald VPN-tjänst?

Det är frestande att välja en gratis VPN-tjänst, men det finns några viktiga överväganden:
  • Loggning av trafik: Många gratis VPN-tjänster kan logga din trafik och sälja den till tredje parter. Det kan kompromettera din integritet.
  • Låg hastighet: Gratis VPN-tjänster har ofta låg hastighet på grund av överbelastade servrar.
  • Brist på servrar i Sverige: Gratis tjänster har sällan servrar i Sverige, vilket kan vara ett problem om du vill använda dem för att titta på svensk tv.
  • Databegränsningar: Många gratis VPN-tjänster har begränsningar på datan du kan använda.
Vi rekommenderar att använda en betald VPN-tjänst för bättre säkerhet, hastighet och integritet. Vissa leverantörer erbjuder både gratis och prenumerationsalternativ, såsom Tunnelbear, ProtonVPN, TrustZone och Windscribe.